A könyvről

fgh

 

Könyvajánló

Végre megjelent Varga Károly sokszoros olimpiai- és világbajnok mesterszakácsunk hiánypótló munkája:
a Kreatív Szakácsművészet első kötete, a "Zöldségfaragás". A gyönyörű fotókkal gazdagon illusztrált
magyar és angol nyelvű szakmai, művészeti kiadvány nem csupán a szakemberek számára nélkülözhetetlen olvasmány,
hanem a laikusok számára is rendkívül élvezetes munka.
A könyv 216 oldalon, lépésről lépésre mutatja be a különféle zöldségek kreatív felhasználási lehetőségeit, történeti
áttekintéssel és hasznos információkkal azok tulajdonságairól. A könyv mérete 242 x 340 mm, mely táblaborítóval és
porvédővel ellátott.

Hamarosan megjelenik a következő kötet, mely a gyümölcsfaragásról szól.

Ára: 12900 Ft + 5% áfa + postaköltség

 
Kattints a képre Kattints a képre Kattints a képre
Kattints a képre Kattints a képre
  Kattints a képre  

 

Kattints a képre Kattints a képre Kattints a képre
Kattints a képre Kattints a képre Kattints a képre

 

 

 

Ez a könyv bebizonyítja, hogy szinte kimeríthetetlenül gazdag tárháza van a szakácsszakmának. Ízelítőt kaphatnak a növényvilág gasztronómiájában használatos technikákról, praktikákról, újításokról, különböző módszerekről. A látványos, színes étvágygerjesztő több száz fotó mindenki számára elkészíthető fogásokkal inspirálhatja az olvasót arra, hogy felkösse a kötényét, akár faragó kést ragadjon, és máris hozzálásson az alkotáshoz.

A különleges receptek és a sok száz fotó együtt teszi élvezetessé a lapozgatást. Ez a könyv legyen az alkotás forrása, az ötletesség kulcsa ahhoz, hogy elkerüljék az unalmas és elavult sablonosságot. Célom volt, hogy buzdítsam Önöket az újító hozzáállásra, tegyék izgalmassá ételeiket. Kívánom, hogy leljék örümüket benne, és élvezzék a szakácsművészet csodálatos remekeit, amelyek Önökre várnak.

Varga Károly
Venesz-díjas mesterszakács

"Az a nagyszerű ebben a dologban, hogy teljesen mindennapi alapanyagokból egyszerű eszközökkel olyan szívet melengető szép formákat lehet készíteni, amelyek örömmel töltik el azokat, akik élvezhetik a látványt. Tulajdonképpen mindegy, hogy ezek egy fogadás díszasztalát ékesítik-e, vagy a tányéron feltálalt ételt teszik még vonzóbbá és kívánatosabbá. Egyszerűségéből következik, hogy sokan kedvet kapnak a zöldségfaragáshoz, sokszor még a laikusok sem tudják megállni, hogy egy-egy ilyen bemutató után ne próbálják ki ügyességüket. Különösen őszinte híve vagyok Karcsi szakácsművészetének, legyen az meleg étel, vagy "hideg" zöldség-szobor. Karcsi hallatlan érdemének tartom, hogy tehetségével, kedves személyiségével nagyon sok szakmabeli figyelmét irányította rá arra, hogy a szakácsmesterséget is lehet művészi szinten művelni. És nem csupán a versenyeken, hanem a mindennapkban is lehet olyan igényesen dolgozni, amivel egy jó szakács sokaknak tud nap, mint nap örömet szerezni. Karcsi mindig tele van ötletekkel, tervekkel és én kívánom, hogy ezeket - mindannyiunk örömére - sikerüljön megvalósítania!"

Etele Mária
a Hoventa kiállítás igazgatója

 

Megrendelőlap

A könyv ára: 12900+ 5%áfa+ postaköltség

Szakmai Életutam

 

1962-ben születtem Szabadszálláson. Kamasz koromban még nem is sejtettem, hogy életemet egykor majd a konyhaművészet és a gasztronómia fogja meghatározni, s csak édesanyám unszolására álltam szakácstanulónak.
A szakmát Kecskeméten sajátítottam el, ahol ma is élek a családommal. A pályafutásom is itt kezdődött el.

Számos hazai és nemzetközi gasztronómiai eseményen, kiállításon, versenyen vettem részt, miközben bejárhattam a fél világot. Olyan kiváló helyeken dolgoztam, mint például a kecskeméti Liberté Kávéház és Étterem konyhafőnökeként, az 5 csillagos budapesti Casino Restaurant séfjeként vagy Sevillában az 1992-es világkiállításon a Mathias Rex Étteremben.
Megismerhették munkámat a volt Szovjetunióban, a volt Jugoszláviában. Több éven keresztül mutathattam be a magyar konyha ízeit Svájcban Alwin Moor úrnak köszönhetően. Több alkalommal voltam Ausztriában, Németországban, Luxemburgban, Párizsban és még számos európai városban, országban.
Afrikában, Amerikában (Chicago, New York), Ázsiában, Dubai- tól Szingapúrig nagy sikerrel tartottam konyhaművészeti bemutatókat.
Eddig négy alkalommal vettem részt világbajnokságon, és most készülök az V. Szakács- és Cukrászművészeti Olimpiára. 1992-től tagja lettem a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szakácsválogatottnak, és most a Gastro-Art regionális csapat megalapítója és szakmai vezetője vagyok.

Eredmények, díjak, kitüntetések:

<< Vissza a kezdőoldalra